Rafaello z kaszy jaglanej

Rafaello z kaszy jaglanej
Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 40 g suchej kaszy jaglanej
  • 250 ml mleka
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka wiórków kokosowych i dodatkowo wiórki do obtoczenia
  • migdały całe

Wykonanie:

Kaszę jaglaną podprażamy w Thermomix czas 3 min/100 stopni/obr.1 . (uwaga: jeżeli nie wystarcza nam samo podprażenie kaszy w celu pozbycia się goryczki – kaszę należy dokładanie przepłukać) Kaszę zalewamy mlekiem i gotujemy do miękkości czas 20 min/100 stopni/obr.1 . w razie potrzeby można dodać więcej mleka lub wody. Kiedy kasza jaglana będzie miękka dajemy po 1 łyżeczce masła,miodu i wiórków kokosowych, dokładnie mieszamy czas 30 s/obr.6  i odstawiamy aby kasza nieco przestygła.

Migdały zalewamy gorącą wodą. Po kilku minutach możemy w łatwy sposób ściągnąć z nich skórkę. Migdały będą potrzebne do środka rafaello.

Z letniej kaszy jaglanej formujemy kuleczki, do środka dajemy całego migdała i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia, kiedy to kulki odpowiednio stwardnieją.

Thermomix przepisy. Rafaello z kaszy jaglanej.

Thermomix przepisy. Rafaello z kaszy jaglanej.

One Response

  1. kulinarnesos.pl

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.