Wegetariańskie curry z dynią

Wegetariańskie curry z dynią
Print Friendly, PDF & Email

Składniki na 2 osoby:

Przepis na wegetariańskie curry:

  • 150 g malutkich ziemniaków
  • 120 g fasolki szparagowej zielonej
  • 100 g świeżego ananasa
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 cm imbiru
  • 200 g mleczka kokosowego
  • 200 g wody
  • szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 łyżki curry
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • szczypta ostrej papryki
  • sól do smaku
  • natka pietruszki
  • oliwa

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix dajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Wlewamy oliwę. Podsmażamy czas 3 min/obr.1/temp.100. Dodajemy przyprawy i podsmażamy kolejne 30 s/obr.1/temp.100. Wlewamy mleczko kokosowe oraz wodę. Dodajemy wyszorowane ziemniaki i gotujemy czas 20 min/obr 1 wsteczne/temp. 100.

Dodajemy pokrojoną dynię i fasolkę i gotujemy czas 10 minut/obr. 1 wsteczne/temp. 100. Na sam koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa i kaszę jaglaną. Mieszamy czas 30 s/obr 1 wsteczne.

Posypujemy natką pietruszki lub kolendrą.

Thermomix przepisy. Wegetariańskie curry

Thermomix przepisy. Wegetariańskie curry

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.