
Składniki na 2 porcje:
- 200 g filetu z indyka
- 300 g puree z dyni thermomix
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 100 g śmietany 18%
- ostra papryka
- tymianek
- sól, pieprz
- oliwa
- 2 porcje makaronu
Wykonanie:
Do naczynia Thermomix dajemy przekrojoną na pół cebulę oraz czosnek. Kroimy czas 15s/obr.5. Wlewamy oliwę i podduszamy czas 3 min/temp.100/obr.1. Następnie dodajemy puree z dyni i przyprawy. Filet z indyka kroimy na małe kawałki. Dodajemy do naczynia Thermomix i gotujemy czas 15 min/obr.1 wsteczne/temp.100.W tym czasie możemy ugotować makaron. Na sam koniec wlewamy śmietanę i mieszamy czas 15s/obr 1 wsteczne/temp.100. Dosypujemy makaron i za pomocą kopystki dokładnie mieszamy w naczyniu.