Makaron z grzybami i dynią

Makaron z grzybami i dynią

Składniki na 2 porcje:

  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 300 g dyni
  • 300 g grzybów leśnych świeżych
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 miarka śmietany 18%
  • 1 miarka bulionu warzywnego lub wody

Wykonanie:

Cebulę kroimy na 4 i wrzucamy do Thermomix. Kroimy czas 15s/obr.5. Dolewamy olej i podduszamy czas 5 min/Varoma/obr.2. Między czasie kroimy dynię w kostkę oraz grzyby w paski. Dodajemy dynię gotujemy czas 10 min/Varoma/obroty Gentle stir setting . Możemy podlewać odrobiną bulionu lub wody.  Następnie dodajemy grzyby i ponownie gotujemy czas 5 min/Varoma/obroty Gentle stir setting . Na sam koniec wsypujemy tymianek, sól i pieprz do smaku. Wlewamy śmietankę i wodę i gotujemy jeszcze czas 2 min/Varoma/obroty Gentle stir setting .

Podajemy z makaronem.

SONY DSC

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.