Makaron z grzybami i dynią

Makaron z grzybami i dynią

Składniki na 2 porcje:

  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 300 g dyni
  • 300 g grzybów leśnych świeżych
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 miarka śmietany 18%
  • 1 miarka bulionu warzywnego lub wody

Wykonanie:

Cebulę kroimy na 4 i wrzucamy do Thermomix. Kroimy czas 15s/obr.5. Dolewamy olej i podduszamy czas 5 min/Varoma/obr.2. Między czasie kroimy dynię w kostkę oraz grzyby w paski. Dodajemy dynię gotujemy czas 10 min/Varoma/obroty Gentle stir setting . Możemy podlewać odrobiną bulionu lub wody.  Następnie dodajemy grzyby i ponownie gotujemy czas 5 min/Varoma/obroty Gentle stir setting . Na sam koniec wsypujemy tymianek, sól i pieprz do smaku. Wlewamy śmietankę i wodę i gotujemy jeszcze czas 2 min/Varoma/obroty Gentle stir setting .

Podajemy z makaronem.

SONY DSC

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock