Keks

Keks

Składniki:

  • 500 g mąki
  • 250 g roztopionego masła
  • 200 g cukru
  • 4 jajka
  • 1 miarka mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka aromatu śmietankowego
  • 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 400 g bakali

Wykonanie:

Wszystkie składniki oprócz bakali i skórki pomarańczowej umieścić w naczyniu i wymieszać czas 1 min/obr.7. Następnie dodajemy bakalie i skórkę i mieszamy czas 20 s/obr. 2 Do mieszania wykorzystajmy kopystkę bo słabo się miesza samo.

Tak przygotowane ciasto przekładamy do podłużnej formy posmarowanej masłem i bułką tartą i wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika. Pieczemy 70 minut w temperaturze 170 stopni.

4 komentarze

  1. Emilia Jaworska

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock