Składniki:
- 500 g mąki
- 250 g roztopionego masła
- 200 g cukru
- 4 jajka
- 1 miarka mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka aromatu śmietankowego
- 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 400 g bakali
Wykonanie:
Wszystkie składniki oprócz bakali i skórki pomarańczowej umieścić w naczyniu i wymieszać czas 1 min/obr.7. Następnie dodajemy bakalie i skórkę i mieszamy czas 20 s/obr. 2 Do mieszania wykorzystajmy kopystkę bo słabo się miesza samo.
Tak przygotowane ciasto przekładamy do podłużnej formy posmarowanej masłem i bułką tartą i wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika. Pieczemy 70 minut w temperaturze 170 stopni.
Miarka mleka tzn ile ?
Miarka jest dołączona do Thermomix. To co się na pokrywę zakłada.
100ml
100ml