Krem orzechowo-czekoladowy



Print Friendly

Składniki do wykonania kremu:

  • 90 g brązowego cukru
  • 130 g orzechów laskowych
  • 60 g gorzkiej czekolady
  • 70 g miękkiego masła
  • 100 g mleka

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix dajemy cukier i rozdrabniamy go czas 10 s/obr. 9, następnie dodajemy orzechy laskowe i ponownie nastawiamy tym razem na 20 s/obr. 9.

Dodajemy gorzką czekoladę połamaną na kawałki i rozdrabniamy znowu 20 s/obr. 9.

Na koniec dodajemy mleko i masło, nastawiając Thermomix na 3 min/50 stopni/obr. 2 a później mieszamy czas 5 s/obr. 9.

Przekładamy najlepiej do szczelnie zamykanego suchego słoika i po ostudzeniu wstawiamy do lodówki na ok 2 godziny aby krem stężał.

 

Popularne frazy:

  • nutella thermomix
  • thermomix desery
  • nutella z thermomixa
  • thermomix nutella
  • nutella przepis
  • krem czekoladowy thermomix
  • desery z thermomixa
  • KREM CZEKOLADOWY
  • przepisy thermomix nutella
  • nutella thermomix przepis

Podobne przepisy

Add Comment