Krem orzechowo-czekoladowy

Krem orzechowo-czekoladowy
Print Friendly, PDF & Email

Składniki do wykonania kremu:

  • 90 g brązowego cukru
  • 130 g orzechów laskowych
  • 60 g gorzkiej czekolady
  • 70 g miękkiego masła
  • 100 g mleka

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix dajemy cukier i rozdrabniamy go czas 10 s/obr. 9, następnie dodajemy orzechy laskowe i ponownie nastawiamy tym razem na 20 s/obr. 9.

Dodajemy gorzką czekoladę połamaną na kawałki i rozdrabniamy znowu 20 s/obr. 9.

Na koniec dodajemy mleko i masło, nastawiając Thermomix na 3 min/50 stopni/obr. 2 a później mieszamy czas 5 s/obr. 9.

Przekładamy najlepiej do szczelnie zamykanego suchego słoika i po ostudzeniu wstawiamy do lodówki na ok 2 godziny aby krem stężał.

 

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.