Zupa rybna z dorsza i papryką

Zupa rybna z dorsza i papryką
Print Friendly, PDF & Email

Thermomix przepisy. Zupa rybna z dorsza i papryką.

Składniki:

  • 10 g masła klarowanego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 papryka czerwona
  • 200 g dorsza (płaty)
  • 500 g bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 150 g mleka kokosowego
  • 100 g passaty pomidorowej
  • pół papryczki chilli
  • 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • sól i pieprz

do posypania:

  • natka pietruszki lub kolendra

 

 

Przepisy Thermomix. Zupa rybna.

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix dajemy przekrojoną na 4 części cebulę, czosnek i paprykę(również pokrojoną na 4 części). Siekamy czas 10s/obr.4. Dodajemy masło klarowane.

Podsmażamy czas 5 min/100 stopni/obr. wsteczne 1. Następnie doprawiamy solą, pieprzem.

Dodajemy przyprawy czyli kmin rzymski i paprykę. Jeszcze podsmażamy czas 1 min/100 stopni/obr. wsteczne 1.

Dodajemy bulion, passatę i pokrojoną w krążki papryczkę chilli. Gotujemy czas 15 min/100 stopni/obr. wsteczne 1.

Następnie dolewamy mleczko kokosowe i gotujemy czas 2 min/100 stopni/obr wsteczne 1.

Do koszyczka wkładamy płaty dorsza i wkładamy do naczynia Thermomix. Gotujemy czas 5 min/100 stopni/obr. wsteczne 1.

Zupę pozostawiamy na kilka minut aby smaki się przeszły. (dorsza możemy wyjąć z koszyczka i ponownie wrzucić go do zupy).

Podajemy z natką pietruszki lub kolendry.

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.