Zupa gulaszowa z białej fasoli i chorizo



Print Friendly, PDF & Email

Przepisy Thermomix.

Przepis na podstawie przepisu z cookidoo.

Składniki:

  • 100 – 120 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g chorizo pokrojonego na kawałki
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • 300 g wody
  • ¼ łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej mielonej
  • 1 łyżeczka tymianku suszonego
  • ¾ łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 30 g makaronu w kształcie małych kuleczek
  • 250 g białej fasoli, dużej, z puszki, odsączonej
Przepisy Thermomix. Zupa gulaszowa z białej fasoli i chorizo.

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix wkładamy cebulę pokrojoną na 4 części oraz ząbek czosnku. Rozdrabniamy czas 5s/obr.5.

Dolewamy oliwę i dodajemy pokrojone chorizo. Podduszamy czas 3 min/Varoma lub 120 stopni/obr.1.

Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, koncentrat warzywny, wodę, wszystkie przyprawy.

Gotujemy całość czas 15 min/100 stopni/obr.1 wsteczne.

Dodajemy odsączoną fasolę, makaron i ponownie gotujemy czas 8 min/100 stopni/obr. 1 wsteczne.

Podobne przepisy

Add Comment