Składniki:
- 500 g sera białego
- 4 żółtka
- 100 g masła
- 1/2 szklanki śmietany 30%
- 125 g cukru pudru
- 150 g bakalii
Wykonanie:
Ser biały umieszczamy w naczyniu Thermomix i miksujemy czas 1 min/obr. 7 . Przekładamy do innego naczynia a naczynie Thermomix myjemy. Do czystej misy dajemy żółtka i cukier, zakładamy motylek i ubijamy czas 3 min/obr.4 Następnie dodajemy śmietanę i dalej ubijamy i podgrzewamy czas 5 min/obr.4/temp. 90 stopni. Masę pozostawiamy do wystygnięcia. Do zimnej masy dodajemy ser oraz masło i mieszamy czas 1 min/obr.5. Następnie dajemy pokrojone bakalie i mieszamy czas 30 s/obr.3. Masę przelewamy na sitko wyłożone gazą, obciążamy talerzykiem i pozostawiamy min 12 godzin w lodówce.