
Składniki:
- 2 cebule
- 1 papryka
- 1 papryczka chili
- garść natki pietruszki
- garść utartego sera żółtego
- sól, pieprz
- opakowanie ciasta francuskiego
Wykonanie:
Cebulę kroimy w pióra, paprykę również, papryczkę chilli w drobną kostkę usuwając pestki. Do naczynia Thermomix wlewamy olej i dajemy cebulę. Podduszamy lekko czas 7 min/Varoma/obr.1. Dodajemy paprykę i papryczkę chilli ponownie dusimy czas 5 min/Varoma/obr.1. Na sam koniec dosypujemy garść natki pietruszki, ser, przyprawy i mieszamy czas 15 s/obr.2
Z porcji ciasta robimy 4 prostokąty i na każdy prostokąt dajemy farsz. Zlepiamy wszystkie boki i wsadzamy do nagrzanego piekarnika. Czas 25 min temp. 170 stopni.