Ciasto francuskie z cebulą i papryką

Ciasto francuskie z cebulą i papryką

Składniki:

  • 2 cebule
  • 1 papryka
  • 1 papryczka chili
  • garść natki pietruszki
  • garść utartego sera żółtego
  • sól, pieprz
  • opakowanie ciasta francuskiego

Wykonanie:

Cebulę kroimy w pióra, paprykę również, papryczkę chilli w drobną kostkę usuwając pestki. Do naczynia Thermomix wlewamy olej i dajemy cebulę. Podduszamy lekko czas 7 min/Varoma/obr.1. Dodajemy paprykę i papryczkę chilli ponownie dusimy czas 5 min/Varoma/obr.1. Na sam koniec dosypujemy garść natki pietruszki, ser, przyprawy i mieszamy czas 15 s/obr.2

Z porcji ciasta robimy 4 prostokąty i na każdy prostokąt dajemy farsz. Zlepiamy wszystkie boki i wsadzamy do nagrzanego piekarnika. Czas 25 min temp. 170 stopni.

cebula_papryka1

cebula_papryka

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock