Śledzie w curry

Śledzie w curry
Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 0,5 kg matiasów w oleju
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • garść rodzynek

na sos curry

  • 2 łyżeczki przyprawy curry
  • 1 łyżeczka chili suszonego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 3 czubate łyżki majonezu
  • 4 czubate łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego

 

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix dać składniki na sos. wymieszać wszystko razem czas 30 s/obr.4 Śledzie pokroić na części, rodzynki namoczyć we wrzątku.

Śledzie wymieszać ze sosem, posypać szczypiorkiem i rodzynkami. Wstawić do lodówki na min.2 godziny.

sledzie_thermomix

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.