Mleko migdałowe

Print Friendly, PDF & Email

Mleko migdałowe w Thermomix

Składniki na mleko migdałowe:

  • 150 g migdałów
  • 750 g wody

 

Wykonanie przepisu na mleko migdałowe:

Migdały zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 10 minut. Po tym czasie obieramy migdały z brązowej skórki. Obrane migdały zalewamy 250 g wody i zostawiamy na noc.

Do naczynia Thermomix wlewamy 500 g wody oraz migdały razem z wodą w której się moczyły. Miksujemy czas 2 min/obr.9

Do koszyczka dajemy gazę i wlewamy tam zmiksowane migdały z wodą. Odcedzamy już zrobione mleko.

Mleko przechowujemy w lodówce do 3 dni.

Thermomix przepisy. Mleko migdałowe

Thermomix przepisy. Mleko migdałowe

 

Podsumowanie
recipe image
Nazwa przepisu
Mleko migdałowe
Thermomix przepisy

Dodaj komentarz