Spaghetti po maltańsku

Spaghetti po maltańsku
Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 200 g spaghetti
  • 5-6 suszonych pomidorów
  • 1 łyżeczka kaparów
  • 10 zielonych lub czarnych oliwek
  • ząbek czosnku
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 1/2 miarki TM białego wytrawnego wina
  • 1/2 puszki krojonych pomidorów
  • oliwa
  • sól do smaku
  • bazylia do dekoracji

Wykonanie:

Gotujemy makaron spaghetti. W tym czasie przygotowujemy sos. Do naczynia Thermomix wlewamy oliwę oraz suszone pomidory, kapary, oliwki oraz pokrojony drobno czosnek. Podsmażamy czas 2 min/temp. 100/obr. wsteczne 1. Wlewamy białe wino i gotujemy czas 1 min/temp. 100/obr. wsteczne 1. Dodajemy pomidory z puszki i sól. Całość gotujemy czas 4 min/temp. 100/obr. wsteczne 1. Na 2 minuty przed końcem czasu dodajemy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe.

Do naczynia Thermomix dajemy ugotowany makaron i za pomocą kopystki delikatnie mieszamy. Dekorujemy bazylią.

Thermomix przepisy. Spaghetti po maltańsku.

Thermomix przepisy. Spaghetti po maltańsku.

One Response

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.