Pierogi z bobem, serem białym i miętą

Pierogi z bobem, serem białym i miętą

Składniki na ciasto:

  • 100 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • wrząca woda

nadzienie:

  • 400 g ugotowanego bobu
  • 40 g sera białego
  • kilka listków posiekanej mięty
  • sól i pieprz

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix wsypujemy mąkę i sól. Nastawiamy na wyrabianie ciasta czas 3 min/Interwał. Powoli wlewamy wrzątek i musimy obserwować ciasto i w miarę wyrabiania dolewać wrzącą wodę. Ciasto ma być jednolite i elastyczne. Ciasto zawijamy w folię i odstawiamy na ok. 15 minut

Bób obieramy z łupy, umieszczamy w naczyniu Thermomix. Dodajemy ser, posiekaną miętę oraz sól i pieprz. Mieszamy czas 15 s/obr.5- 6.

Na stolnicy wałkujemy ciasto, wykrawamy koła i na każde koło umieszczamy farsz. Formujemy pierogi. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy ok. 3 minuty od wypłynięcia. Przekładamy na sito, przelewamy zimną wodą.

Podajemy polane masłem.

Thermomix przepisy. Pierogi z bobem

Thermomix przepisy. Pierogi z bobem

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock