Roladki z bakłażana z pastą orzechową

Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 100 g orzechów włoskich
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • szklanka posiekanej natki pietruszki
  • szczypta chilli (lub więcej)
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki wody

Wykonanie:

Bakłażana kroimy w cienkie plastry, posypujemy solą i odstawiamy na 15 min. Myjemy plastry bakłażana, osuszamy i grillujemy na patelni.

Wszystkie składniki do pasty umieścić w naczyniu Thermonix i zmiksować czas 30s/obr.8 (pastę co kilka sekund należy zbierać ze ścianek Thermomix). Pastę skosztować i doprawić wg własnego smaku solą, chilli.

Gotową pastą smarujemy plastry bakłażana, zwijamy w roladki i posypujemy ziarnami granata

thermomix_bakłażan

pasta orzechowa thermomix

Dodaj komentarz