Ciastka francuskie z jabłkami

Ciastka francuskie z jabłkami
Print Friendly, PDF & Email

Ciastka francuskie z jabłkami Thermomix

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 3 jabłka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 1 jajko
  • cukier puder

Wykonanie:

Jabłka kroimy na 4 części. Pozbawiamy gniazda nasiennego. Obieramy.

Jabłka, cynamon oraz brązowy cukier wrzucamy do Thermomix i kroimy czas 10s/obr.3-4.

Ciasto francuskie kroimy na równie części (mi wyszło 8 części)

Na 1/2 części ciasta kładziemy jabłka a na drugiej części robimy nacięcia. Tą częścią gdzie są nacięcia przykrywamy ciasko i zlepiamy dokładnie brzegi.

Robimy tak z każdym ciastkiem. Gotowe ciastka kładziemy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Każde ciastko smarujemy jajkiem.

Pieczemy w nagrzanym piekarniku 220 stopni ok 10-15 minut (do zbrązowienia ciastek).

Wystudzone ciastka posypujemy cukrem pudrem.

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.