Cenci toskańskie faworki

Cenci toskańskie faworki
Print Friendly, PDF & Email

Przepis na Cenci toskańskie faworki

Składniki na Cenci:

  • 350 g mąki
  • 3 szt jajek
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka spirytusu
  • 2 łyżki likieru amaretto
  • skórka starta z 1 pomarańczy

dodatkowo:

  • olej do smażenia
  • cukier puder po posypania

Wykonanie Cenci toskańskie faworki:

Do naczynia Thermomix zakładamy motylek. Wbijamy jajka i wsypujemy cukier. Mieszamy czas 4 min/obr.4. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto czas 2 min/Interwał.

Ciasto wyciągamy z naczynia, formujemy kulę i owinięte folią wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.

Następnie ciasto wałkujemy na grubość ok 2 mm. Wycinamy prostokąty lub kwadraty i wrzucamy na rozgrzany olej. Faworki smażymy do uzyskania złotego koloru. Następuje to bardzo szybko.

Thermomix przepisy. Cenci toskańskie faworki

Thermomix przepisy. Cenci toskańskie faworki

faworki_cenci_thermomix

 

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.