Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Składniki na 20 pierogów

ciasto:

  • 120 g mąki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oliwy

nadzienie:

  • 250 g mięsa z rosołu (wołowina, indyk)
  • 1 jajko
  • cebula
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej

Wykonanie:

Składniki na ciasto umieszczamy w naczyniu Thermomix i wyrabiamy ciasto czas 2 min/Interwał/poz. Thermomix. Ciasto formujemy w kulę zawijamy w folie i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Ciasto cienko wałkujemy i wycinamy koła. Na środek kółka dajemy farsz, sklejamy pierogi i wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy 3 min od wypłynięcia na wierzch. Podajemy z przysmażona cebulką.

Wykonanie farszu:

Mięso umieszczamy w naczyniu Thermomix i mielimy czas 10 s/obr.9. Dodajemy pozostałe składniki w tym połowę cebuli podsmażoną na maśle (drugą połowę dajemy już na ugotowane pierogi) i mieszamy całość czas 10s/obr.6

SONY DSCthermomix pierogipierogi thermomix

 

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock