Pstrąg z Varomy

Pstrąg z Varomy

Składniki:

  • świeży pstrąg
  • łyżka masła
  • kilka plastrów cytryny
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Obranego i wypatroszonego pstrąga solimy i pieprzymy. Lekko wcieramy przyprawy. W środek ryby dajemy masło, plastry cytryny. Pstrąga dajemy na folię aluminową, na wierzch ryby dajemy również cytrynę i zawijamy.

Do naczynia Thermomix dajemy 500 ml wody, nakładamy prystawkę Varoma. Na prystawkę dajemy rybę i gotujemy czas 15 min/Varoma/obr.1

Pstrąg pochodzi z rzeki Wisłok w Rudawce Rymanowskiej 🙂

 

pstrąg thermomix

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO