Co zrobić jak się zważy masa?

Co zrobić jak się zważy masa?

Ostatnio przygotowywałam tort na przyjęcie niespodziankę. Jeżeli niespodzianka to tort robiony był w tajemnicy w dodatku wieczorem a nawet nocą. Wszystko fajnie – biszkopt upieczony, składniki na masę przygotowane. I cóż wlewam żelatynę do masy serowej i masa ale niestety zważyła się. Pierwsza w nocy nie wiem co robić – na pomoc przychodzi internet, który podpowiada aby lekko podgrzać masę. Myślę zaryzykuje przecież masa i tak jest do wyrzucenia.

Masę, która była w Thermomix zaczęłam powoli podgrzewać. Nastawiłam Thermomix na 5 min z temp.60 stopni. Masa już po 3 minutach i temp. 50 stopni zyskała dawną jedwabistość i gładkość.

 

Photo credit: Shandi-lee / Foter.com / CC BY-NC-ND

 

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock