Pesto ze szparagów i rukoli



Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 250 g zielonych szparagów
  • 50 g rukoli
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g twardego długodojrzewającego sera
  • sok z pół cytryny
  • sól do smaku
  • oliwa ok pół miarki Thermomix

Wykonanie:

Szparagi bardzo dokładnie myjemy, zwłaszcza końcówki. Odcinamy zdrewniałe końce. Szparagi wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok. 3 minut. Szparagi odsączamy z wody. Do naczynia Thermomix dajemy ser i miksujemy czas 20s/obr.6. Następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładką masę czas 1 min/obr 8.

Pesto ze szparagów i rukoli. Thermomix przepisy.

Pesto ze szparagów i rukoli. Thermomix przepisy.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa przepisu
Pesto ze szparagów i rukoli
Thermomix przepisy

Podobne przepisy

Add Comment