Zupa Caldo Verde wegańska

Zupa Caldo Verde wegańska
Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 400 g ziemniaków
  • 70 g liści jarmużu
  • 1000 g bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oliwy
  • pieprz, wędzona ostra papryka

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix dajemy przekrojoną na pół cebulę i ząbek czosnku. Kroimy czas 10/obr.5. Dolewamy oliwę i podsmażamy czas 3 min/obr.1/100 stopni. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy czas 15 min/obr wsteczne 1/temp.100. (do miękkości ziemniaków). Kiedy ziemniaki będą miękkie odbieramy ok. szklanki ziemniaków a pozostałą część miksujemy czas 30 s/obr.9. Z liści jarmużu odcinamy twarde końcówki a miękkie liście kroimy. Jarmuż dokładamy do zupy i gotujemy czas 5 min/obr wsteczne 1/temp.100. Na koniec dodajemy ziemniaki, które odłożyliśmy.

Zupę w oryginalnym przepisie podajemy z podsmażony chorizo – ze względu na wegańską wersję zupę podajemy z wędzoną ostrą papryką i pieprzem. Dodatkowo można skropić oliwą.

Thermomix przepisy. Caldo Verde

Thermomix przepisy. Caldo Verde

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.