Kopytka dyniowe

Kopytka dyniowe
Print Friendly, PDF & Email

Składniki na 4 osoby:

  • 200 g puree z dyni thermomix
  • 150 g mąki
  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Wszystkie składniki uwieszczamy w naczyniu Thermomix i mieszamy czas 30 s/obr.4 Z ciasta formujemy cienki wałek i odkrawamy małe prostokąty.Ciasto podsypujemy mąką. Kopytka wrzucamy na słony wrzątek i gotujemy 2-3 min od wypłynięcia. Najlepiej smakują z masłem lub gulaszem.

Uwaga: Ilość mąki zależy od stopnia wilgotności dyni. Możliwe, że do przepisu będzie potrzebne mniej lub więcej mąki. Ciasto ma być lekko zwarte.

Thermomix przepisy. Dyniowe kopytka.

Thermomix przepisy. Dyniowe kopytka.

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.