Truskawkowy jogurtowiec



Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej
  • kilkanaście truskawek
  • 200 ml gorącej wody
  • 500 g jogurtu gęstego greckiego
  • 40 g cukru pudru
  • 350 g truskawek
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 100 ml wody

Wykonanie:
Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Truskawki kroimy na pół i układamy na dnie keksówki. Zalewamy zimną galaretką.

Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody. Pozostawiamy do wystygnięcia.

Do naczynia Thermomix dajemy truskawki, jogurt i cukier, miksujemy czas 30s/obr. 8. Następnie nastawiamy Thermomix na czas 30s/obr.3 i na pracujące noże wlewamy zimną żelatynę.

Masę przelewamy do keksówki z galaretką i wsadzamy na kilka godzin do lodówki.

Ciasto wyciągamy poprzez szybkie zanurzenie keksówki w ciepłej wodzie.

jogurtowiec_truskawkowy

Popularne frazy:

  • ciasto z truskawkami i galaretką thermomix
  • ciasto jogurtowe z truskawkami thermomix
  • ciasto z galaretką thermomix
  • ciasto jogurtowr truskawkami thermomix
  • ciasto truskawkowe thermomix
  • szybkie ciasto z truskawkami thermomix
  • jogurtowiec z mrożonych truskawek
  • ciasto z truskawkami thermomix przepis
  • ciasta truskawkowe termomiks
  • ciasto truskawkowe bez pieczenia thermomix

Podobne przepisy

One Response

Add Comment