Pralinki z czekolady i kaszy jaglanej

Pralinki z czekolady i kaszy jaglanej

Składniki:

  • 60 g suchej kaszy
  • 300 g wody
  • 100 g gorzkiej czekolady ze skórką pomarańczową
  • 1 łyżka miodu
  • 20 g orzechów włoskich

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix wsypujemy kaszę podprażamy czas 2 min/obr.1/temp.100. Zalewamy wodą (uwaga będzie gwałtowna reakcja) gotujemy czas 15 min/90 stopni/obr.1 wsteczne. Ok 30 s przed końcem czasu (sprawdźmy czy kasza wchłoneła już całą wodę – jeżeli nie przedłużcie czas gotowania) dodajemy połamaną czekoladę, przykrywamy miarką pokrywę i pozostawiamy aby czekolada nam się rozpuściła.

Dodajemy miód i miksujemy na gładką masę czas 20 s/obr.5. Masę wyciągamy z Thermomix i zimną wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Masa wtedy lekko nam zastygnie i wtedy formujemy kulki obtaczamy w zmiksowanych orzechach (orzechy miksujemy w Thermomix czas 10 s/obr.8)

Ponownie umieszczamy w lodówce.

thermomix_kasza_jaglana_pralinki

 

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock