Site icon Thermomix przepisy

Barszcz czerwony zabielany

thermomix barszcz czerwony

Barszcz czerwony zabielany

Składniki:

  • 400 g obranych surowych buraków
  • 1000 g bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 160 g żurku
  • 80 g śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 ziarenka pieprzu
  • 1 łyżeczka przyprawy do zupy

Wykonanie:

Buraki obieramy, kroimy na 4 części, wkładamy do naczynia Thermomix i rozdrabniamy czas 20 s/obr. 4. Dodajemy bulion, czosnek, pieprz oraz przprawę. Gotujemy czas 20 min/temp. 100/obr.1. Dodajemy żurek i śmietanę gotujemy czas 5 min/temp. 100/obr.1. Barszcz przelewamy przez sitko. Podajemy z ugotowanym jajkiem i tłuczonymi ziemniakami.

Jeżeli bulion wcześniej soliliśmy to nie ma potrzeby solenia barszczu.

Thermomix prepisy. Barszcz czerwony zabielany

Exit mobile version