Site icon Thermomix przepisy

Sos grzybowy

Sos grzybowy

Sos grzybowy Thermomix

Składniki na sos grzybowy:

  • 200 g leśnych świeżych grzybów
  • 1 mała cebula
  • 20 g masła klarowanego
  • 300 g wody
  • 1 miarka TM śmietany 30%
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix włożyć cebulę pokrojoną na 4 części. Zmiksować czas  6s/obr.5.

Za pomocą kopystki zgarnąć cebulę na dno naczynia. Dodać masło i poddusić czas 3 min/Varoma/obr.1

Grzyby pokroić w plasterki. Dodać do naczynia Thermomix i dusić czas 10 min/Varoma/obr Soft wsteczne.

Grzyby z cebulą zalewamy wodą i gotujemy czas 10 min/Varoma/obr.Soft wsteczne.

Na 2 minuty przed końcem czasu dolewamy śmietanę i dodajemy przyprawy.

 

Thermomix przepisy. Sos grzybowy.

Exit mobile version