Site icon Thermomix przepisy

Galaretka z jajkami przepiórczymi

Galaretka z jajkami przepiórczymi

Składniki:

  • 10 przepiórczych jajek
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 200 g szynki konserwowej
  • puszka zielonego groszku
  • natka pietruszki
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • 4 szklanki wody
  • 2 łyżki domowego bulionu drobiowego

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix wlewamy wodę i 2 łyżki domowego bulionu. Gotujemy czas 9 min/obr.2/temp.100. Następnie ustawiamy Thermomix na 1 min/obr. 1. Wsypujemy żelatynę i miksujemy obr. 7.

Na dnie miseczek dajemy przekrojone na pół jajka, pomidorki oraz natkę pietruszki. Zalewamy bulionem i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Następnie na wierzch dajemy groszek i pokrojoną w kostkę szynkę, zalewamy do przykrycia składników. Odstawiamy do całkowitego stężenia.

 

Exit mobile version