Site icon Thermomix przepisy

Budyń jaglano truskawkowy

Budyń jaglano truskawkowy

Przepis na budyń jaglano – truskawkowy w Thermomix

Składniki:

  • 500 g mleka (roślinnego lub krowiego)
  • 110 g kaszy jaglanej
  • 600 g truskawek
  • 40 g brązowego cukru

Wykonanie :

Kaszę jaglaną należy dokładnie przepłukać pod ciepłą wodą. Odsączoną kaszę przekładamy do naczynia Thermomix i zalewamy mlekiem. Kaszę gotujemy czas 15 min/temp.100/obr.2. Pokrywę Thermomix przykrywamy koszyszkiem.

Dodajemy truskawki, cukier i miksujemy na gładką masę czas 1 min/obr.10.

Uwaga: W zależności od gęstości kaszy możemy dodać mniej lub więcej truskawek.

Thermomix przepisy. Budyń jaglano truskawkowy

 

Podsumowanie
Nazwa przepisu
Thermomix. Budyń jaglano truskawkowy
Thermomix przepisy
Exit mobile version