Zupa owocowa jabłkowa

Print Friendly, PDF & Email

Składniki na zupę owocową z jabłek:

  • 500 g jabłek (obranych ze skórki)
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu typ grecki
  • 500 g wody

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix włożyć wszystkie składniki oprócz wody i jabłek i zmiksować czas 10 s/obr.8. Następnie dodać jabłka i zmiksować w zależności jakie chcemy mieć kawałki – im wyższe obroty tym mniejsze kawałki ( w moim przypadku czas 15 s/obr 5). Można również jabłka zmiksować na wysokich obrotach wtedy zupa będzie miała charakter kremu.

Następnie uzupełniamy wodą i gotujemy czas 15 min/obr.1/temperatura 90 stopni.

Zupę podajemy z makaronem lub grzankami.

1 komentarz

  1. Eve

Dodaj komentarz