Serowo galaretkowy przekładaniec

Serowo galaretkowy przekładaniec

Składniki na dużą blaszkę:

Biszkopt:

  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa:

  • 1200 g serka homogenizowanego
  • 400 g truskawek
  • 3 opakowania galaretki truskawkowej
  • 5 opakowań galaretki cytrynowej
  • 500 g brzoskwiń z puszki
  • 1  1/2 galaretki brzoskwiniowej
  • 5 bananów
  • woda do rozpuszczenia galaretek

Wykonanie:

Biszkopt: do naczynia Thermomix dajemy jajka i cukier, zakładamy motylek i ubijamy czas 5 min/obr.5.  Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy czas 1 min/obr.1.

Całość wlewamy na blaszkę i pieczemy 30 minut w temp. 170 stopni.

Masa: 2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 500 ml wrzątku, mieszamy i studzimy. Do naczynia Thermomix dajemy 400 g serka nastawiamy Thermomix czas 2 min/obr.4. Zimną galaretkę wlewamy powoli do misy. Czekamy jak masa zacznie tężeć wylewamy ją na spód biszkopta. Wstawiamy do lodówki.

Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 400 ml wrzątku. Truskawki układamy na pierwszej różowej warstwie i zalewamy tężejącą galaretką. Schładzamy w lodówce.

2 galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Do naczynia Thermomix dajemy 400 g serka nastawiamy Thermomix czas 2 min/obr.4. Zimną galaretkę wlewamy powoli do misy. Czekamy jak masa zacznie tężeć wylewamy ją na kolejną warstwę. Wstawiamy do lodówki.

Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w 200 ml wrzątku rozuszczamy. Schładzamy. Do naczynia Thermomix dajemy brzoskwinie i miksujemy na gładki mus czas 30 s/obr.10. Zimną galaretkę wlewamy do naczynia Thermomix i dokładnie mieszamy czas 15s/obr.4. Czekamy jak masa zacznie tężeć i wlewamy na kolejną warstwę. Wstawiamy do lodówki.

2 galaretki cytrynowe  rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Do naczynia Thermomix dajemy 400 g serka nastawiamy Thermomix czas 2 min/obr.4. Zimną galaretkę wlewamy powoli do misy. Czekamy jak masa zacznie tężeć wylewamy ją na kolejną warstwę. Wstawiamy do lodówki.

Banany kroimy w plasterki i układamy na wierzchu przekładańca zalewamy tężejącą 1 galaretką rozpuszczoną w 400 ml wrzątku.

Placek trzymamy cały czas w lodówce.

serowy_przekładaniec_thermomix

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock