Barszcz czerwony

Print Friendly, PDF & Email

Składniki na barszcz czerwony:

  • 1000 g buraków czerwonych,obranych
  • 2 litry bulionu drobiowego
  • liść laurowy
  • 5 szt ziela angielskiego
  • 1 łyżeczki soli lub jak kto woli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • szczypta majeranku

Wykonanie:

Do naczynia  włożyć buraki,rozdrobnić je nastawiając 20 sek/obr.4.Rozdrobnione buraczki przełozyć do innego naczynia.

Następnie do naczynia dodać przygotowany wcześniej bulion drobiowy i pozostałe składniki, oraz rozdrobnione buraczki w koszyczku

Gotować 12 min/100 stopni

Doprawić do smaku pieprzem,ewentualnie solą.

2 komentarze

  1. Iwko
    • admin

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.