Zupa z pietruszkowym pesto



Print Friendly

Składniki:

  • 250 g ugotowanych ziemniaków
  • 200 g cebuli
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 300 ml bulionu drobiowego
  • 300 ml mleka
  • 50 g makaronu muszelki
  • 70 g śmietany
  • 4 łyżki pietruszkowego pesto

Wykonanie:

Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy masło oraz posiekaną cebulę i ziemniaki. Podsmażamy ok 10 minut. Przekładamy do naczynia Thermomix, dolewamy bulion i mleko. Podgrzewamy czas 15 min/tem. 100/obr. wsteczne.1. Dodajemy makaron i ponownie gotujemy czas 10 min/tem. 100/obr. wsteczne.1 Dodajemy śmietanę oraz pietruszkowe pesto. Mieszamy czas 10s/obr.wsteczne.3

Popularne frazy:

  • zupa buraczkowa
  • zupa meksykaska przepis

Podobne przepisy

Add Comment