Zupa porowa z kaszą jaglaną

Zupa porowa z kaszą jaglaną
Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 150 g pora (biała część)
  • 1 marchewka
  • 1 ząbek czosnku
  • ok 1 cm świeżego imbiru
  • 1,5 litra bulionu drobiowego
  • sól, pieprz jeżeli bulion jest niesolony
  • 20 g kaszy jaglanej (1/4 szklanki)
  • natka pietruszki

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix wlewamy 2 łyżki oleju. Rozgrzewamy czas 6 min/obr.1/temp.100. Po ok 20 sekundach przez otwór w pokrywie Thermomix wrzucamy pokrojonego w cienkie plastry pora, pokrojony w plasterki czosnek oraz cały imbir. Po tym czasie wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę, kaszę jaglaną i zalewamy bulionem. Gotujemy czas 15 min/obr.1 wsteczne/temp. 100. Na koniec doprawiamy zupę.

Zupę podajemy z natką pietruszki.

zupa_porowa_thermomix

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.