Zupa pomidorowa z kaszą pęczak, suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim.



Print Friendly

Składniki:

  • 1500 g bulionu mięsnego
  • puszka pomidorów
  • kilka suszonych pomidorów
  • mięso z gotowanego bulionu
  • kilka liści czosnku niedźwiedziego
  • 50 g kaszy pęczak
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • pół papryczki chili

 

Zupa pomidorowa z kaszą pęczak. Thermomix przepisy.

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix wlewamy bulion. Doprowadzamy do wrzenia czas 6 min/temp.100/obr.1.

Do naczynia wlewamy puszkę pomidorów w sosie. Miksujemy czas 15 s/obr. 6.

Dodajemy przyprawy oregano, bazylię, paprykę i ostre chilli. Ja na tym etapie dodaję dwa liście czosnku niedźwiedziego.

Dosypujemy kaszę pęczak.

Pomidory suszonekroimy w drobną kostkę, mięso z bulionu również kroimy. Dodajemy do naczynia Thermomix.

Całość gotujemy czas 30 min/temp. 100/obr. wsteczne 1.

Przed podaniem zupę posypujemy pokrojonym czosnkiem niedźwiedzim. Można na wierzch dać kleks śmietany.

 

Podobne przepisy

Add Comment