Zupa migdałowa



Print Friendly

Składniki:

  • 1000 g mleka
  • 200 g obranych migdałów
  • 60 g kaszy manny
  • 2 łyżki miodu
  • kawałek cynamonu
  • 2 goździki

Wykonanie:

Migdały zalewamy wrzątkiem. Po ok. 10 minutach ściągamy z nich brązową skórkę. Do naczynia Thermomix wlewamy mleko, dodajemy obrane migdały, kawałek kory cynamonu, goździki oraz kaszę manną. Na pokrywę zakładamy koszyczek i gotujemy  czas 15 min/100 stopni/obr.1.  (jeżeli mleko zacznie nam kipieć zmniejszmy temperaturę do 90 stopni). Dodajemy miód i miksujemy czas 1 min/obr.10.

Zupę podajemy posypaną prażonymi płatkami migdałowymi i posypaną makiem.

Zupa smakuje najlepiej na drugi dzień.

Thermomix przepisy. Zupa migdałowa.

Thermomix przepisy. Zupa migdałowa.

Popularne frazy:

  • zupa kalafiorowa thermomix
  • ciasto drożdżowe z dżemem śliwkowym

Podobne przepisy

Add Comment