Zupa migdałowa

Zupa migdałowa
Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 1000 g mleka
  • 200 g obranych migdałów
  • 60 g kaszy manny
  • 2 łyżki miodu
  • kawałek cynamonu
  • 2 goździki

Wykonanie:

Migdały zalewamy wrzątkiem. Po ok. 10 minutach ściągamy z nich brązową skórkę. Do naczynia Thermomix wlewamy mleko, dodajemy obrane migdały, kawałek kory cynamonu, goździki oraz kaszę manną. Na pokrywę zakładamy koszyczek i gotujemy  czas 15 min/100 stopni/obr.1.  (jeżeli mleko zacznie nam kipieć zmniejszmy temperaturę do 90 stopni). Dodajemy miód i miksujemy czas 1 min/obr.10.

Zupę podajemy posypaną prażonymi płatkami migdałowymi i posypaną makiem.

Zupa smakuje najlepiej na drugi dzień.

Thermomix przepisy. Zupa migdałowa.

Thermomix przepisy. Zupa migdałowa.

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.