Zupa marchewkowa

Zupa marchewkowa
Print Friendly, PDF & Email

Składniki na zupę marchewkową:

  • 50 g masła
  • 2 średnie cebule
  • 2 cm startego korzenia imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 700 g marchewek pokrojonych
  • 1 pomidor
  • 500 – 750 g bulionu warzywnego lub mięsnego
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix dajemy cebulę i kroimy czas 15 s/obr. 7, dodajemy masło i nastawiamy czas 5 min/temp. 100 stopni/obr.1. Jak masło się podgrzeje i cebulka zacznie sie podsmażać dodajemy imbir i czosnek. Następnie dodajemy pokrojoną marchew i pomidora i razem to znowu podsmażamy czas 3 min/temp 100 stopni/obr 1.

Całość zalewamy bulionem i gotujemy czas 20 min/temp. 100 stopni/obr.1
Na koniec doprawiamy zupę solą i pieprzem (jeżeli bulion nie był zbyt słony) i miksujemy na krem czas 1 min/obr.9.

3 komentarze

  1. Tomasz
  2. Monika
  3. Kasia

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.