Barszcz czerwony zabielany

Barszcz czerwony zabielany
Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 400 g obranych surowych buraków
  • 1000 g bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 160 g żurku
  • 80 g śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 ziarenka pieprzu
  • 1 łyżeczka przyprawy do zupy

Wykonanie:

Buraki obieramy, kroimy na 4 części, wkładamy do naczynia Thermomix i rozdrabniamy czas 20 s/obr. 4. Dodajemy bulion, czosnek, pieprz oraz przprawę. Gotujemy czas 20 min/temp. 100/obr.1. Dodajemy żurek i śmietanę gotujemy czas 5 min/temp. 100/obr.1. Barszcz przelewamy przez sitko. Podajemy z ugotowanym jajkiem i tłuczonymi ziemniakami.

Jeżeli bulion wcześniej soliliśmy to nie ma potrzeby solenia barszczu.

Thermomix prepisy. Barszcz czerwony zabielany

Thermomix prepisy. Barszcz czerwony zabielany

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.