Truskawkowy jogurtowiec

Truskawkowy jogurtowiec
Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej
  • kilkanaście truskawek
  • 200 ml gorącej wody
  • 500 g jogurtu gęstego greckiego
  • 40 g cukru pudru
  • 350 g truskawek
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 100 ml wody

Wykonanie:
Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Truskawki kroimy na pół i układamy na dnie keksówki. Zalewamy zimną galaretką.

Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody. Pozostawiamy do wystygnięcia.

Do naczynia Thermomix dajemy truskawki, jogurt i cukier, miksujemy czas 30s/obr. 8. Następnie nastawiamy Thermomix na czas 30s/obr.3 i na pracujące noże wlewamy zimną żelatynę.

Masę przelewamy do keksówki z galaretką i wsadzamy na kilka godzin do lodówki.

Ciasto wyciągamy poprzez szybkie zanurzenie keksówki w ciepłej wodzie.

jogurtowiec_truskawkowy

One Response

  1. Clemek

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.