Keks

Keks
Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 500 g mąki
  • 250 g roztopionego masła
  • 200 g cukru
  • 4 jajka
  • 1 miarka mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka aromatu śmietankowego
  • 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 400 g bakali

Wykonanie:

Wszystkie składniki oprócz bakali i skórki pomarańczowej umieścić w naczyniu i wymieszać czas 1 min/obr.7. Następnie dodajemy bakalie i skórkę i mieszamy czas 20 s/obr. 2 Do mieszania wykorzystajmy kopystkę bo słabo się miesza samo.

Tak przygotowane ciasto przekładamy do podłużnej formy posmarowanej masłem i bułką tartą i wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika. Pieczemy 70 minut w temperaturze 170 stopni.

4 komentarze

  1. Emilia Jaworska
    • admin
    • Patrycja
  2. Patrycja

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.