Puree z dyni

Puree z dyni
Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 1 kg dyni
  • 400 ml wody

Wykonanie:

Dynie obieramy, usuwamy miąższ z pestkami, myjemy i kroimy w większą kostkę lub na cienkie paski. Na naczynie Thermomix dajemy przystawkę Varoma i tam umieszczamy dynię. Nastawiamy na 30 min/tem. Varoma/obr.1. Po tym czasie wylewamy wodę z naczynia tam przesypujemy dynię i miksujemy czas 20 s/0br.9

Puree z dyni może stanowić bazę do babeczek lub rogalików z dyni, można go także wykorzystać jak składnik na racuchy dyniowe.

 

4 komentarze

  1. Ula
  2. Robert

Reply Cancel Reply

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.