Jajka faszerowane pastą curry i pastą buraczaną

Jajka faszerowane pastą curry i pastą buraczaną
Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo

Jajka obieramy ścinamy wierzch jajek i wyciągamy żółtko. Do naczynia Thermomix dajemy żółtka, 5 łyżek majonezu, 1 łyżka chrzanu i szczypta soli. Miksujemy wszystko czas 15s/obr.5.

Farsz czerwony: do połowy zmiksowanych żółtek dajemy 1 łyżkę zakwasu buraczanego.

Farsz żółty: do drugiej połowy dajemy 1 łyżeczkę przyprawy curry.

Thermomix przepisy. Jajka faszerowane.

Thermomix przepisy. Jajka faszerowane.

 

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.