Galaretka z jajkami przepiórczymi

Galaretka z jajkami przepiórczymi
Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 10 przepiórczych jajek
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 200 g szynki konserwowej
  • puszka zielonego groszku
  • natka pietruszki
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • 4 szklanki wody
  • 2 łyżki domowego bulionu drobiowego

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix wlewamy wodę i 2 łyżki domowego bulionu. Gotujemy czas 9 min/obr.2/temp.100. Następnie ustawiamy Thermomix na 1 min/obr. 1. Wsypujemy żelatynę i miksujemy obr. 7.

Na dnie miseczek dajemy przekrojone na pół jajka, pomidorki oraz natkę pietruszki. Zalewamy bulionem i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Następnie na wierzch dajemy groszek i pokrojoną w kostkę szynkę, zalewamy do przykrycia składników. Odstawiamy do całkowitego stężenia.

 

galareta

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.