Bezglutenowe pączki z serem białym

Bezglutenowe pączki z serem białym
Print Friendly, PDF & Email

Przepis na bezglutenowe pączki

Składniki na 18 szt:

  • 2 jajka
  • 50 g cukru
  • 1/4 laski wanilii (same ziarenka)
  • 250 g białego sera
  • 250 g mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 1 łyżka spirytusu

dodatkowo:

  • olej do smażenia
  • cukier puder

Wykonanie przepisu na bezglutenowe pączki:

Do naczynia Thermomix zakładamy motylek. Wbijamy jajka, wsypujemy cukier i ziarenka wanilii. Ubijamy jajka z cukrem czas 3 min/obr.4. Wyciągamy motylek i dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy czas 1 min/obr.4.

Masa powinna być jednolita, zwarta i nie lepiąca. Masę wyciągamy z naczynia Thermomix i odstawiamy na 15 minut. Następnie formujemy małe pączki i wrzucamy na rozgrzany olej.

Pączki pieczemy na ciemnobrązowy kolor nie na dużym ogniu, żeby pączki zdążyły upiec się w środku.

Pączki posypujemy cukrem pudrem. Z podanej porcji wychodzi 18 szt.

Thermomix przepisy. Bezglutenowe pączki.

Thermomix przepisy. Bezglutenowe pączki.

 

 

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.