Piernik staropolski

Piernik staropolski
Print Friendly, PDF & Email

W dzisiejszym wpisie dokończenie przepisu na piernik staropolski. Po długim 6 tygodniowym wypoczynku piernik został upieczony.

Z tego przepisu http://www.thermoprzepisy.pl/okazje/boze-narodzenie/staropolski-piernik-wykonanie-ciasta/ wyszedł mi piernik oraz nadziewane pierniki.

Piernik upiekłam w formie keksowej.

Składniki:

Wykonanie:

Z ciasta odbieramy 3 takie same porcje i wałkujemy na wielkość blachy w której będziemy piec piernik. Pieczemy w tem. 180 stopni ok 15 min każdą część osobno.

Zimne blaty przekładamy powidłem śliwkowym (ja dałam śliwkę z czekoladą). Obciążamy równomiernie przełożony piernik i odstawiamy na kilka dni.

piernik staropolski thermomix

2 komentarze

  1. Krzysztof Stec

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.