Grzybowe pierogi z kapustą

Grzybowe pierogi z kapustą
Print Friendly, PDF & Email

Grzybowe pierogi z kapustą:

Ciasto na pierogi:

  • 20 g suszonych grzybów
  • 180 g mąki pszennej
  • 1 łyżka oliwy
  • 1/2 miarki ciepłej wody
  • sól

Grzyby umieszczamy w naczyniu Thermomix i miksujemy na mąkę. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto czas 2 min/poz. Interwał/Thermomix

Z ciasta formujemy kulę zawijamy w folię i na 30  minut zostawiamy.

Składniki na farsz:

  • 1 cebula
  • 200 g kiszonej kapusty(ugotowanej)
  • sól i pieprz do smaku

Cebulę umieszczamy w Thermomix i rozdrabniamy czas 10s/obr.5. Przekładamy na rozgrzaną patelnię z olejem i podsmażamy. Ugotowaną i odciśniętą kapustę umieszczamy w naczyniu Thermomix i rozdrabniamy czas 10s/obr.5-6. Dodajemy do cebulki i podsmażamy.

Ciasto wałkujemy, wycinamy koła i nadziewamy farszem.

 

thermomix pierogi

4 komentarze

  1. Anna
  2. Ewa
    • admin

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.