Sok wieloowocowy

Print Friendly, PDF & Email

 

Składniki na sok wieloowocowy Thermomix:

  • 150 g marchwi
  • 350 g jabłek
  • 1 banan
  • 1 brzoskwinia
  • 100 g cukru
  • 1 miarka soku z cytryny
  • woda

 

Wykonanie:

Marchew obrać pokroić na kawałki i rozdrobnić, nastawiamy Thermomix 7 sekund/obr. 5, wlewamy 750 ml gorącej wody i gotujemy 7 min tem. Varoma, obr. 1.

Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładką masę, nastawiamy Thermomix 1 minuta/obr. 10, i uzupełniamy wodą do 1 litra. Następnie pasteryzujemy czas 5 min/temp.100 stopni/obr. 2.

Następnie miksujemy czas 30 s/obr.9. Gorący sok przelewamy do małych butelek i zakręcamy. Można przechowywać w lodówce kilka dni.

2 komentarze

    • admin

Reply Cancel Reply

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.