Ucierane maliny z cukrem

Ucierane maliny z cukrem
Print Friendly, PDF & Email

Przepis pochodzi od mojej sąsiadki, która właśnie takie maliny robi na zimę z jednym wyjątkiem, że uciera te maliny z cukrem w makutrze. Byłam ciekawa czy ucieranie w Thermomix da taki sam efekt?………. Dał! Dzieci uwielbiają taką konfiturę. Polewają sobie jogurt naturalny, maliny takie wykorzystałam również jako nadzienie do mufinków. Ze względu na dużą zawartość cukru i przechowywaniu w lodówce wytrzymują długo.

 

Składniki:

  • 1000 g malin
  • 1200 g cukru

Wykonanie:

Cukier miksuję na cukier puder czas 15s/obr.10. Następnie nastawiam Thermomix na 1 min/obr.5 (zwiększamy w razie potrzeby)i dosypujemy stopniowo maliny. Następnie przelewamy do czystych wyparzonych słoików, zakręcamy i chowamy do lodówki.

 

maliny thermomix

8 komentarzy

  1. Iga
    • admin
  2. Ewa
    • admin
  3. Agata
    • admin
  4. Gosia
    • admin

Reply Cancel Reply

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.