Domowa maggi w płynie

Domowa maggi w płynie
Print Friendly, PDF & Email

Domowa maggi w płynie

Przepisy Thermomix

Składniki:

  • 1 pęczek świeżego lubczyku (ok. 200 g)
  • 5o g suszonego lubczyku
  • 1 łyżka pieprzu czarnego w ziarnach
  • 20 g soli
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 duża cebula
  • kilka listków laurowych
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 2 suszone grzyby
  • 250 g wody

Przepisy Thermomix. Domowa maggi w płynie.

Wykonanie:

Lubczyk dokładnie myjemy. Wkładamy do naczynia Thermomix. Wsypujemy sól. Miksujemy czas 30s/obr. 6

Cebulę obieramy i kroimy na 4 części. Wkładamy do naczynie Thermomix.

Dodajemy przyprawy. Wlewamy wodę. Gotujemy czas 30 min/100 stopni/obr.1

Czekamy jak będzie ciepłe. Wlewamy na gazę i całość dokładnie odciskamy. Ja przechowuję maggi w lodówce w słoiku.

Z racji dużej ilości soli i niskiej temperatury maggi można przechowywać nawet 1 miesiąc.

 

10 komentarzy

  1. Elżbieta
    • admin
  2. Grażyna Tomanek
    • admin
  3. Raf
    • admin
  4. Edyta
  5. Daria
  6. Anna

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.