Czarna fasolka szparagowa na parze

Czarna fasolka szparagowa na parze
Print Friendly, PDF & Email

Fasolka wygląda dziwnie zważywszy, że w środku jest zielona. Posadzona z ciekawości okazała się w smaku lepsza od tradycyjnej żółtej i zielonej odmiany. W trakcie gotowania czy parowania fasolka traci swój kolor i jest zielona natomiast smakowo jest o wiele lepsza.

 

Składniki:

  • 500 g fasolki szparagowej
  • 500 g wody
  • sól

Dodatkowo:

  • roztopione masło
  • bułka tarta

Wykonanie:

Obcinamy końcówki każdego strąka, myjemy, układamy na przystawce Varoma, do naczynia Thermomix wlewamy wodę, sól. Stawiamy na naczyniu Thermomix przystawkę Varoma i nastawiamy czas 30 min/obr.1/Varoma

Fasolkę przekładamy na talerz polewamy masełkiem i posypujemy bułką tartą.

 

Przed obraniem można stworzyć takie oto dzieła:

SONY DSC

szparagówka thermomixthermomix szparagówka

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.