Czarna fasolka szparagowa na parze



Print Friendly

Fasolka wygląda dziwnie zważywszy, że w środku jest zielona. Posadzona z ciekawości okazała się w smaku lepsza od tradycyjnej żółtej i zielonej odmiany. W trakcie gotowania czy parowania fasolka traci swój kolor i jest zielona natomiast smakowo jest o wiele lepsza.

 

Składniki:

  • 500 g fasolki szparagowej
  • 500 g wody
  • sól

Dodatkowo:

  • roztopione masło
  • bułka tarta

Wykonanie:

Obcinamy końcówki każdego strąka, myjemy, układamy na przystawce Varoma, do naczynia Thermomix wlewamy wodę, sól. Stawiamy na naczyniu Thermomix przystawkę Varoma i nastawiamy czas 30 min/obr.1/Varoma

Fasolkę przekładamy na talerz polewamy masełkiem i posypujemy bułką tartą.

 

Przed obraniem można stworzyć takie oto dzieła:

SONY DSC

szparagówka thermomixthermomix szparagówka

Popularne frazy:

  • fasolka szparagowa przepisy
  • czarna fasolka szparagowa
  • fasolka szparagowa
  • czarna fasola szparagowa
  • fasolka po bretońsku thermomix
  • fasolka po bretońsku w thermomixie
  • przepis na fasolkę po bretońsku termomix
  • thermomix dodatki

Podobne przepisy

Add Comment